3D Nyckeln till frihet

3D Nyckeln till frihet

Creative Tools jubilerar

Det är här det händer, formgivande och utvecklande- Ett spännande företag är Creative Tools som säljer 3D scanner och 3D printer. Från program och CAD illustrationer kan du med deras skrivare skapa egna figurer med väldigt precisa mått.  

Jag blev inbjuden till Creative Tools som firade 10 år i branschen. Efter 10 år har man lyckats att positionera sig på marknaden med ett brett utbud av produkter och deras tillbehör.  

Så här kan 3D printade föremål se ut.


Creativ Tool AB ligger vackert beläget vid Nissan, Halmstad Fotograf: Sophie Berg

Vi åkte tidigt på morgonen för att komma ner i tid till Halmstad, jag var nyfiken på att se hur 3D print faktiskt fungerar och lära mig mer om programmen. Full av förväntan bar det av och slutligen kom vi fram till deras kontor  som ligger vackert beläget vid Nissan. 

                 

Vi bjöds på kaffe, kaka, frukt och godis och små snaskandes gick vi runt och pratade med säljare från olika håll. När jag gick runt och tittade på de olika stationerna och fick se hur snabbt man kan scanna av en person med kläderna. Med ett enkelt tryckknapp på några sekunder så är hela kroppen scannad. Apparaturen används till kläder men också till inredning på bilar.

Vi möttes av ett välkomnade och bjöds på föreläsningar om nya redigeringsprogram för film och produkter. Först ut på scen var Glenn Frey som presenterade Maxon Cinema 4D version R16. Det var spännande att se effekterna som man kan åstadkomma i dessa program vilket jag blev väldigt inspirerade av när jag skriver manus. Det här ökar ju möjligheterna för nya scener tänkte jag! Maxon Cinema 4D R16 används för 3D applikationer för rörlig grafisk och 3D visualisering. 

Rött och vitt är färgerna i Creative Tools logo. I entren möttes vi av ballonger i företagets färger.

Här på bilden kan man se hur illustration förändras genom ett litet klick kan man dra ut kinden på gubben. 

                 

Hår och rörelser har förbättrats i den nya programutgåvan, Cinema 4D R16

I Cinema 4D R16 kan du skapa detaljer som ger otroliga scener på filmduken.Programmet har förmåga att skapa komplexa nivåer och som användare kan du skapa detaljerade scener

MAYA riktar sig till små aktörer

En annan föreläsare var Graham Bell, som pratade om Maya. Det jag, med bakgrund som strategisk marknadsutvecklare fann mycket intressant var deras sätt att tänka på hur man kan öka antalet användare och knyta dem till sig. Maya erbjuder studentversionen gratis vilket jag känner värt att lyfta fram. Som student är det svårt att kunna betala dyra licenser och kurser och därför är det bra att kunna få använda programmen under studietiden så att eleverna lär sig. Det tar lång tid att bli användare och en duktig redigerare  och det krävs mycket engagemang. Därför är det med all rätt att ungdomar ska kunna börja redan väldigt tidigt och där också leklustan och kreativiteten är som störst. 

En skräckinjagande formation i 3D print

Det är häpnandsväckande vad man faktiskt kan göra i 3D. Under föreläsningen med värdarna Nicklas Jarl och Paulo Kiefe pratade man om vilka plaster man idag använder. I framtiden tror man att det kommer att gå att skriva ut ett annat materia som socker och choklad t ex så det är definitivt värt att följa utvecklingen av 3D printer för hur mumsigt vore det inte att kunna formge i choklad!

            

  

Värdarna för eventet bjöd på en härlig kväll med god mat, underhållning och bar. 

www.creativetools.se

De bjöds på lunch, middag och bar.

                     

3D Print i mässhall

 

3D ger oss nyckeln till frihet är när vi enkelt och tidseffektivt kan formge till en låg kostnad. 

Fotograf: Sophie Berg, www.semarketing.se