Det digitala samhället gör oss mer miljöorienterade

Under den sista tiden har jag minst sagt haft det fruktansvärt stressigt, totalt emot vad jag själv vill och önskar men som vi vet så är det inte alltid så att man själv väljer när stressen kommer till en.

Jag har jobbat och jobbat för att försöka hinna i balans men det är så lätt att något sker och man kommer i obalans. Vetskapen om detta gör att man lätt stressar upp sig, det gäller att man tänker positivt, andas och försöker hålla sig neutral till mängden arbete som ska utföras.

I detta fall kom fler brev från myndigheterna som ska besvaras. Myndigheten begär in  mycket underlag som tar tid att få fram! Detta skapar stress när fokus som egenföretagare egentligen ska vara mot helt andra mål. Ibland måste man invänta att material sänds från andra instanser och det drar ut på tiden.

Men under tiden hann det komma nya brev. Till slut låg det en stor hög framför mig. Jag inser då att vi är ett pappersland! fortfarande 2018 sker inte allt digitalt och mycket tid, enormt mycket tid läggs på administration. Vi är långt bort ifrån den effektivisering som vi verkligen önskar och långt bort från att faktiskt agera miljömedvetet. Vi behöver förändra det. Myndigheterna vill att vi agera miljömedvetet således bör vår kommunikation med dem vara enbart digitalt. Dels för ett mer effektivt administrativt samhälle, dels för att göra oss alla mer miljömedvetna. Allt är möjligt inget är omöjligt.