Ekologiskt bacon i Spagetti Carbonara

Ekologiskt bacon i Spagetti Carbonara

Under en längre tid har jag tappat lusten på att laga mat. Men idag fick jag lite matlust tillbaka. Jag lagade spagetti carbonara.

  • Ekologiskt bacon
  • Laktosfri creme fraiche
  • Vit peppar
  • Glutenfri spagetti
  • Broccoli
  • Ägg

Med tanke på de filmer jag sett över grisarnas liv under uppfödning känns det bra att köpa ekologiskt bacon. Jag är så ledsen för att grisarna måste leva trångt. Bilden av grisen som springer runt och badar i en lerpöl försvann efter jag såg ett reportage på Aktuellt om att svenska bönder var arga på att svenska lagkrav krävde att grisen var tvungen att stå medan i Danmark räckte det med att den kunde ligga.

Med anledning av reportaget äter jag hellre ekologiskt bacon när jag har råd. Önskar att alla grisar kunde få springa runt lyckliga medan de lever.