En god nattsömn hjälper till att tolerera stressade situationer

Det finns mycket i vår vardag som kan ge upphov till stress. Dålig ekonomi, långa arbetsdagar, relationer och mycket mer.

Igår så råkade jag ut för att den största hemsidan hade problem. Utåt såg det bra ut, tack och lov medan på insidan hade ca hälften av allt arbete försvunnit. Vilken fasa att upptäcka detta! Nästa problem är att jag faktiskt inte först förstod hur jag skulle kunna lösa det. Men motiverad att lösa problemet började jag leta efter lösningar. Jag testade olika varianter på lösningar men inte under flera timmar gavs rätt svar. Jag blev tvungen att ta en paus. Därefter fortsatte jag.

Sedan hade vi möte på kvällen. Det kändes bra att komma ifrån.

Över ett telefonsamtal med min berättade jag om händelsen. Jag reflekterade då över hur lugn jag varit. Eftersom jag är en känslomänniska vet jag att jag normalt sätt hade reagerat mer stressat, blivit arg och ledsen. Men av helt andra skäl så gick jag och lade mig väldigt tidigt dagen innan. Jag vaknade utvilad, mig och tänkte att så här många timmar har jag nog inte sovit på över 2 till 3 år!

Så troligtvis gjorde den goda nattsömnen, antalet timmar, att jag faktiskt orkade hålla mig lugn och koncentrerad utan att det orsakade mig några problem.

Vi kom att prata om olika preparat för sömn som min vän var intresserad av och jag hade några förslag till honom.

Dessutom nämnde jag för honom att jag själv kan ha svårt att sova. Klockan är nu 4.30 på morgonen så det stämmer. Som tur är finns varorna på lager så jag har dem nära till hands att börja äta en kur redan imorgon. För det är så viktigt för kroppen att få sova ut och vila. Under tiden du sover läker den sig själv. Så en god natt sömn gör kroppen redo för stress som du utsätts för. Sov gott!