En kylig och solig vinterdag

Vi är på väg att rasta hunden, solen lyser och vi promenerar runt i bostadsområdet. Vanligtvis är det folktomt men tack vare det fina vädret är det folk som rör sig i närområdet.

Vi går förbi bilen och min vän föreslår en tur mot Marstrand. Jag älskar Marstrand. För några PR sedan var vi där också en kall och solig dag som denna så när han förslog en tur dit tänkte jag, varför inte men diskuterade om vi var rätt klädda. Så till slut bestämde vi oss för att åka mot skogen istället, men en felåkning gjorde att resan gick mot havet istället och tur var väl det för oj så vackert det var. Vi fann en avtagsväg och parkerade en bit bort i en ficka.

Så vackert det är i naturen. Vi går längs den snötäckta grusvägen bort mot vattnet, det är halt och jag slinter till men lyckas parera stegen och stå på benen. Efter ett tag stannar vi till och tittar ut över vattnet. Vi andas in. Här vill vi stanna. Men vi går vidare, vi är nyfikna och kommer slutligen fram.

Vattnet har ännu inte frusit. På sina ställen kikar vattnet fram över isen. Vi testar den försiktigt och den går inte att stå på. Försiktigt! säger jag. Jag är orolig och försiktig som livräddare.

Vi stannar vid badplatsen ett tag till innan vi går tillbaka. Vilken dag, det är så underbart i solen vid havet att det fyller hela mitt hjärta. Det här är en dag att minnas året om, den gör mig lycklig och balanserar mig och all stress från vardagen rinner av mig.