Energitjuvar som stjäl…

Idag innan träningen så handlade jag på Lindex.

En mörk kvinna stod framme vid kassan. Expediten höll på att expediera henne.

En äldre kvinna tränger sig in och börjar skälla på kvinnan. Expediten säger inget så kvinnan själv blir tvungen att försvara sig. Hon säger att hon var först där och att det är hennes kläder.

Den äldre kvinnan blir tvungen att ge sig. Men istället för att vänta kvar backade hon från kön och ställde sig i vår kö, naturligtvis framför mig.

Eftersom hon redan visat tecken på att agera dumt kändes det som upplagt för bråk. Jag stod därför där tyst för att bara betrakta vad som skedde. Lindexkassörskan, den som expedierade höger kö, servade nästkommande kund, slött och utan att titta upp, sedan nästa osv. När det slutligen var min tur frågade jag henne om hon inte borde hålla kön!

Hennes svar blev då att det är svårt, att hon inte kan det.

Jasså säger jag frågande, varför då?

Det är svårt säger hon igen.

Det är ditt jobb säger jag då.

Då undrar hon varför jag är arg.

Jag är inte arg tänker jag när jag ut genom dörren, jag är glad att jag inte arbetar i butik utan bygger nätbutiker. I dessa fall skickar vi hem varan till kunden och slipper damer som tränger sig före och butiksbiträden som inte bemöter kunderna väl. Nedstämd av att förlorat energi när jag handlat mitt plagg på Lindex blir min sista tanke att jag inte ska handla där mer, energitjuvar förstör bara dagsformen, bättre njuta av det underbara vädret och träning som väntar?