Ett hållbarhetsprojekt för liv och grönska på Calos.se

Det är fantastiskt att så och odla. Jag har sällan funnit något som har fått mig att må så bra som att fixa i trädgården-att så och odla.Jag älskar blommor och växter. Jag startar gärna nya trädgårdsprojekt bara för att det är så kul att så och plantera. Det är underbart att gräva i jorden.Under året har jag valt en bit i trädgården och rensat den biten av jord fri frön rötter. Jag gör jorden porös och ren.Jag är väldigt noga och lämnar inget kvar för jag tycker om att se hur jorden ser städad och fin ut.Sedan kommer det som är roligast. Att åka till affären och handla en blomma eller fröpåse.Under året har jag odlat 3 olika sorters potatis. Mina grannar har berömt mig många gånger för hur fina plantorna hållit sig.Jag har varit noga med att vattna. Jag har vattnat med både kanna och slang.Jag har planterat köpt flera lavendelplantor och planterat i pallkragar.Jag har sått

 • tomater
 • Vitlök
 • Sallad

Jag har också planterat olika lökar med dalia.Sedan har jag en annan pallkrage med margeriter som blommat i två omgångar och stor nu i full blom.Där har jag också planterat

 • Lagerblad
 • 2 sortera Basilika

Jag har gjort ytterligare en pallkrage med kryddväxter som

 • Citronmeliss
 • Persilja
 • Koriander
 • Timjan
 • Mynta
 • Salvia

Jag har grävt och rensat ett område och planterat

 • Gullviva
 • Ringblommor
 • Solhatt
 • Gullök

I pallkrage har jag planterat

 • Vallmo och prästkrage

Därefter har jag ytterligare en pallkrage med gräslök.Ytterligare en pallkrage med lavendel. Runtomkring den här jag sått vilda blommor och ställt några pelagonia i kruka.Jag har grävt och rensat jorden fri frön rötter och ogräs och gjort en uteplats.Jag har lagt stenplattor och runtomkring har jag krukor av blåklint och rosa blommor samt i en kruka där jag sådde en lök av pion.Jag har ett jordgubbsland med 16 rader med jordgubbsplantor.Jag har även rensat landet och städat fritt det från rötter. Där har jag sått gurka och lämnat kvar vackra liljor som blommar vackert under våren. Jag har låtit vilda jordgubbsplantor stå kvar då de vackert ramar in rabatten.I trädgårdens bakre del har jag en

 • pionbuske.
 • Krusbärsbuske
 • Rabarber
 • Lammöra
 • Röda Hallonbuskar
 • Vit Hallonbuske
 • Ringblommor
 • Potatisland

Det kom en period med mycket regn och efter det så hade mycket ogräs växt upp. Under hela helgen rensade jag ogräs. Men nu är åter min trädgård fri från ogräs och mina blommor och växter kan växa till sig.