Födelsedagsmiddah med Glutenfri födelsedagstårta

Jag fyllde år och då bjöd jag på middag. Mina föräldrar och min mors bästa väninna var inbjudna till oss.

Eftersom jag älskar blommor och vill att det ska vara fint när gästerna kommer åker jag och handlar.

Jag dukar bordet, bakar en glutenfri tårta. Jag har köpt.

  • Ekologiskt potatismjöl
  • Laktosfritt smör
  • Ekologiska ägg
  • Färska hallon
  • Lemon curd
  • Choklad mousse

Därefter förbereder jag varmrätten. Jag hackar

  • Solmogna tomater
  • Oliver
  • Röd lök

Jag gör dressing

  • Pressar ekologisk citron
  • Senap
  • Olivolja med solmogna tomater
  • Pesto
  • Salt och peppar

Jag sätter på ugnen på 200 grader. Och kokar de små delikatess potatiserna.

När gästerna kommer är det städat och förberett. Vi serverar mousserande med 2 olika sorters nötter.

Jag går ut i köket och slår dressing, tänder därefter alla ljus. Jag ställer in fisk i ugnen och häller i potatisen i skålen och rör om.

Därefter lägger jag bröden i ugnen och ställer ut maten till gästerna. Vi små pratar lite och sedan bär jag in fisken. Strax därefter det nybakade brödet. Vi har mycket trevligt och skrattar gott.

Jag plockar bort tallrikarna och ställer in nya. Nu serverar jag bakad brie med solrosfrön.

Efter varje rätt blir de mättare. Nu bjuder jag på tårtan. Jag vispar grädde till men GLÖMMER servera den! Men kaffe och tårta smakar gott ändå och umgås in till sen kväll då jag glömt mitt lilla misstag.