Förkylning -När kollegorna blir förkylda

I veckan har vädret varierat. Jag har gått upp på morgonen och tagit färjan till det nya jobbet. Från dag tiĺl dag har vädret varierat. Ibland är det mildare och vissa dagar är temperaturen långt under minus, blåsigt och kallt.

Vi utsätts alla för särskild stor risk att bli förkyld med det här vädret. På vår väg till jobbet när vi reser kommunalt liksom när vi träffar våra arbetskollegor. Många kanske har familjer med små barn och som går på dagis där förkylning härjar.

I de här lägena är det bra att kunna ta preparat om förkylningssymtomen uppstår så som sveda och ont i halsen. Vid minsta symtom behandla dig i förebyggande syfte. Behandlas förkylningen tidigt är risken mindre att du blir förkyld och får besvär av den. Ta därför förkylningspreparat direkt när du känner av det så kanske du kan undvika att bli förkyld.

När förkylning nu går på jobbet och jag sitter i öppet landskap behandlar jag mig därför mot förkylning i förebyggande syfte. Med nytt jobb vill jag inte vara hemma från jobbet!