Frukost på le Petit dejunér

Frukost på le Petit dejunér

Fräsch och färgrikt och maten serveras direkt, ångande het

Kocken räcker över en nylagat rätt från Göteborgs wok

Åh så skönt att det blev helg, lyckan var här. Kompisen kom från Stockholm och vi skulle dra ut på stan, han somnade som bekant i soffan men jag fick sparkat igång honom och vi tog oss en promenad på Eriksberg i blåsten. Jag var frusen och gick i min skinnjacka men borde ha tagit på mig en höst jacka. hur gick det så fort. Förra helgen hade jag sommarklänning på kvällen och nu behövs en höstjacka tänkte jag. Vi hittade till Port Arthur, men blev utslängd då vi inte hade bokat och det visade sig vara fullbokat. Besvikna, men inte nedslagna, tog vi oss hemåt och skred nya planer! Jag parkerade bilen i stan och sedan gick vi till Göteborgs Wok. 

Nöt, fläsk och kycklingspett med ärtskidor och sparris och mycket purjolök som gör sig väldigt bra med biffen. Varma tomater ger en fin sky och späder på vätskan till köttet. Jag toppar med annans och det doftar ljuvligt av wok.

Åh ingen soja ropar jag. Jag tål inte soja men är vansinnigt förtjust i asiatisk mat. Soja är en naturlig ingrediens i det asiatiska köket.  Men då är killarna så snälla att lagar de om maten för mig. Kocken ler och diskar en egen wokpanna åt mig. Det är fräsch, färgrikt och ångande hett, och vilken service!

Hela den stora restaurangen var näst intill fullsatt. Under middagen, och det tar faktiskt en kväll, för till ett bra pris kan man äta flera rätter som sushi, wok och färdiglagat.   

Jag försöker alltid att göra sunda kostval även om jag äter ute. Äter man sund håller kroppen längre, dessutom är det bra då antalet restaurangbesök blir fler och fler. Så jag åt snäckor av olika slag, havskräfta och räkor med ärtskidor och sparris. 


Fotograf Sophie Berg

Fotograf Sophie Berg

Med stor talang hanterar kocken den stora wokpannan, det är varmt och lågorna flammar upp och värmen från panna ger mina grönsaker en krispig touch med precis rätt motstånd.   

På Göteborgs wok plockar du själv ihop vad du önskar utifrån en kött- fisk och grönsaksbuffé. Därefter wokas maten och du har själv möjlighet att se när maten tillagas 

  

Jag och min vän fnissar. Vi har hamnat i ett kulturmecka med mat från en annan världsdel, och besökarna kommer från spridda hål. Stämningen är god, familjär, barn springer runtomkring oss och vid bordet bredvid har ett gäng tjejer samlats och på min högersida har två systrar tagit bjudit med sin mamma ut för att fira henne. Bakom oss är ett långbord med en gäng muslimska vänner, de bjuder på sång och alla är på gott humör. Jag är nöjd med mitt besök och glad att finna en trevlig plats att umgås med min vän, han visar mig sina målningar och jag beslutar mig för en av dem.   Kvällen har ett tema, dofter och färg som inspirerar 

www.semarketing.se