Glad Påsk på Påskdagen

03/04/2018 Av Sophie Berg Av

Att fylla 40 år ett stort ansvar, det är många som vill fira en (bara skojar). Så efter Påskafton fortsatte firandet. Vi åt en lång och härlig och lugn frukost och packade ihop våra saker för fest. Vi bilade ut och det var en solig och härlig Påsk över lag och ute i skärgården var det underbart. Himlen var blå och solen stod högt på himlen. Jag njöt av att känna alla vårtecken.

Trots en härlig frukost började vi nu bli hungriga igen. Det hade hunnit bli eftermiddag och jag stannade till och handlade vid den lokala ICAn på Öckerö.

Jag handlade pick-nique till oss och mat till förrätten. Så åkte vi ner till den lilla hamnen vid färjeläget på Öckerö och satte oss på en brygga. Det var kallt, kylan bet sig fast i händerna men det vackra vädret och känslan av att vara vid havet igen gjorde att jag stod ut. Så vackert det var.

Vi åt vår mat och sedan hoppade vi snabbt in i bilen. Freezing! Vi körde mot Hälsö och upp stannade när jag var framme vid huset. Vi bar ut alla väskorna och hälsade på dem där hemma. Happie var glad att få se oss igen.

Jag plockade upp våra saker och sedan dukade jag bordet. Mamma lagade huvudrätten, lamm med grönsaker och potatis i ugn. Jag lagade förrätten, smördegstäcke med sparris, caviartång, sikrom, rödlök och skagenröra.

Till efterrätt var det glasstårta som jag garnerade med jordgubbar och gula påskkycklingar. Kvällen blev trevlig, det hölls tal och pratades gamla minnen över vad som hänt de senaste 40 åren. Jag öppnade fler paket och njöt av min fina släkt. Ja en härlig dag att minnas och en fantastiskt fin Påsk. Men framför allt tydliga tecken på våren något jag kommer att prata mer om senare.