Krusbärspaj med krusbär från trädgården

I år är det bärår och min krusbärsbusken var full av solmogna krusbär. Varje dag jag vattnat har jag tittat på krusbärsbusken och funderat på när jag ska plocka av alla goda bär. Nu så var det dags och det blev en full liten hink av alla bär. Jag gjorde paj på krusbären och här finner ni receptet

Krusbärspaj

3 dl glutenfritt vetemjöl

100 g laktosfritt smör

2 msk socker

1 liten nypa salt

ugnstemp 225 Grader

Sätt in formen i ugnen på 225 grader. Häll vetemjöl i en bunke och tillsätt smör. Blanda om. Jag använder mig av en Kitchen Aid och låter maskinen gå under tiden jag lägger i krusbären i ett pajskal men det går lika bra med en vanlig skål. Tillsätter socker och salt.

När skalen på bären börjar spricka upp ta ur formen ur ugnen och häll mjölblandningen över bären. Sätt in formen igen och fortsätt grädda 5-10 minuter beroende på hur mycket crunsch du vill ha i degen. Jag tycker om när pajen blir knaprig och gyllenbrun och hade den därför inne i 10 minuter. Låt pajen svalna. Paj är också gott dagen efter så om du har gjort mycket paj fungerar den bra att äta också dagen efter bakning.