Kycklingar skållas levande

Nyheten om att kycklingar skållas och att somliga överlevt detta fasansfulla bad har nu nått mig. Denna fruktansvärda tortyr mot ett litet oskyldigt djur fick mig att fatta ett beslut. Jag ska inte mer äta kyckling från svensk guldfågel.

Jag finner mig lurad som konsument. Jag i ovetandes om kycklingens liv inbillar mig att den springer runt fritt på en gård och pickar med sin lilla näbb och piper glatt.

Istället så har ekonomin fått ta över och djuren skräms, kläms och skållas innan slakt. Detta är fruktansvärt, tortyr, barbariskt.

De flesta av oss som tränar äter kyckling, och de som bygger mycket äter också mycket kyckling. Men det är nu vi måste börja fundera är det värt detta? Att små oskyldiga djur ska behöva uppleva sådana här fruktansvärda saker? Jag är chockad. Arg över att inte svensk lagstiftning har applicerats och det måste också sägas att lagen med är för snäll. För om sanningen ska fram så även om lag efterföljs har dessa kycklingar inte ett liv där de springer runt lyckliga. En kyckling är en bebis, en liten höna som ännu inte växt upp, så vilket fruktansvärt liv ska denna bebis få leva för att mätta våra magar?

Jag är glad att jag gjorde min vegetariska vecka och lärde mig att jag inte alltid behöver äta kött, särskilt när nyheter som dessa når mig. Jag har bestämt mig, allt för många kycklingar har fått lida genom åren i denna köttproduktion så för min del blir det ingen mer svensk guldfågel. Det är bara genom konsumentmakten som vi kan förändra.