Mindre kött på tallriken

Under en längre tid har jag nu utöver att jag extremt nyttigt också börjat äta mindre kött.

Helst av allt vill jag sluta äta kött helt. Det hade varit så mycket bättre för djuren. Men idag äter jag kött men betydligt mindre.

Vi tilllagade ryggbiff igår. Det var av ekologiskt natur, så bättre för naturen och framför allt djuret. Det smakar bättre och produceras bättre.

Jag åt inte upp hela biten kött utan sparade hälften som jag och min vän kommer att dela till nästa måltid.

Att dra ner på kött påverkar köttproduktionen. För mig är det oerhört viktigt att djuret fått levt bra tills det dör.

Men ju mer kunskap jag har fått om djur desto mer börjar jag förstå att äta dem känns inte rätt för mig.

Mitt problem är att jag inte kan äta soja, jag är starkt intolerant mot soja. Om jag kunnat äta soja hade jag slutat med kött för länge sedan.

Men så under en längre period har jag ätit mindre kött och faktiskt därmed också mycket mindre mat.

  • Jag har gått ner i vikt,
  • mina leder har blivit bättre
  • Blodsockret har stabiliserat sig
  • Jag förbränner lägre.