Rabarberpaj






Rabarber finns det gott om i år. Jag hartvå rabarberstånd i min trädgård och igår plockade jag flera rabaraberstänger till pajen. Jag tog 7 st rabarber stänger, av grövre mått. Dessa kan anses lite trådiga men är goda till smulpaj.





Rabarberpaj





3 dl glutenfritt vetemjöl





100 g laktosfritt smör





2 msk socker





1 liten nypa salt





ugnstemp 225 Grader





Sätt in formen i ugnen på 225 grader. Tvätta och skär rabarber i ca 1,5 cm långa skivor. Ställ skivorna upp i formen. Ställ in formen i ugnen och ta ut den när rabarbern är vätskande och svullen. Häll vetemjöl i en bunke och tillsätt smör. Blanda om. Jag använder mig av en Kitchen Aid och låter maskinen gå under tiden jag lägger i socker och salt.





När rabarbern är vätskande ta ur formen och häll över mjölblandningen. Sätt in formen igen och fortsätt grädda 5-7 minuter beroende på hur mycket crunsch du vill ha i degen. Jag tycker om när pajen blir knaprig och gyllenbrun och hade den därför inne 7 minuter. Låt pajen svalna. Paj är också gott dagen efter så om du har gjort mycket paj fungerar den bra att äta också dagen efter bakning.