Rosenfestival

Min älskling du är som en ros, så nyutsprungen skär, ja älska dig det ska jag än…..

Evert Taube liknar sin älskling med rosens skönhet, och för mig är rosen en av de vackraste saker som jag kan finna i naturen. jag älskar denna fantastiska blomma. Dess dofta har alltid trollbundit mig och jag har aktat mig för taggar men ändå stuckit mig, det till trots har det aldrig avskräckt mig från att röra, dofta och njuta av rosor.

Så idag var jag på Rosfestival på Trädgårdsföreningen i Göteborg. Jag var ju tvungen att gå dit och vandra bland alla underbara rosor i trädgården Det var ett fantastiskt väder och ströva runt i denna vackra trädgård är bara det ett stort nöje för mig som älskar rosor.

jag satte mig bland rosenbunskarna och åt en glutenfri och laktosfri muffins som jag köpt i Rosencafét medan jag väntade på att en av festivalens aktiviteter skulle börja.

Till mitt stort nöje kom en dam och hennes man och slog sig ner vid mitt bord. De delade på en flaska kyld vitt vin och det såg läskande gott.

Men jag satt inte kvar länge utan gick bort mot min aktivitet. Där bland buskaget stod två vackra flickor och kokade rosenblad. Vi skulle nu få pröva på naturlig växtfärgning.

Det var spännande och framför allt så oerhört vackert att se den ljus skira rosa färgen träda fram i vattnet från de vackra rosenbladen.

Jag gick vidare in i Trädgården och pratade med en dam som skulle lära mig att binda bukett. Kom åter kl 13.00 sade hon glatt och gav mig en biljett att binda krans.

Jag kom tillbaka vid 13.00 och då stod det redan en massa kvinnor runt omkring kvinnan och lyssnade aktivt.

Vi delades naturligt upp i grupper och fick binda vår egen bukett.

Jag tog lotter utanför rosenkaféet men vann inget.

Det roligaste var nog att växtfärga, något jag tidigare bara gjort en gång med mamma när jag var liten. Så jag fick lite barndomskänsla när jag stod där mitt ibland alla växter och det doppades ner tyger i det varma rosenvattnet.