Så botar du din klimatångest

I och med den politik som förts de senaste 20 åren har vi blivit mer och mer upplysta vad som sker omkring oss.

I vår närmiljö, i landet och utanför vårt lands gränser.

En av de främsta anledningarna varför jag har skrivit så mycket om miljö i denna blogg beror av att klimatfrågorna är viktiga för mig.

Men det är inte bara klimatfrågorna som är viktiga för mig utan handlingskraften att förmå agera och skapa bättre klimatförutsättningar.

Jag har beskrivit för dig hur jag lever. Jag försöker så ofta jag kan tänka miljösmart och leva så miljövänligt som möjligt. Så klart man måste leva men jag konsumerar hellre klimatsmart än inte alls.

  • Jag tar hellre cykeln än bilen när jag kan.
  • Jag källsorterar
  • Jag återbrukar
  • Jag tänker mig för innan inköp

Det finns så mycket som du själv kan göra och ångest handlar om en känsla, en rädsla, en olustkänsla att du inget kan göra och att världen är på väg under. Men du kan göra något, du kan påverka dina egna utsläpp! Och därmed kan du stärka din hälsa och göra något för klimatet.

Du kan också påverka på större områden som den politiska arenan. Berätta för politikerna vad du tycker, vad som bekymrar dig!

Något som oroat mig är hur miljöpolitiken utomlands. Sverige har en bra miljöpolitik men hur ser det ut utomlands? Kan vi påverka där? Troligtvis mest genom att vara ett gott exempel, på samma gång får våra medborgare leva i frisk och ren luft något som inte är alla förunnat i världen.