Stress och press och att leva med hälsan i behåll

Stress kan ibland vara oundvikligt.

Jag började ett nytt jobb i måndags. Det var starten för helt annan veckoplanering. Jag måste nu hinna med sjukhusbesök, arbete, träning och självklart mitt arbete med alla hemsidorna som jag med stort intresse driver.

Men jag inser att det inte blir lätt. Det är stor utmaning att tidsmässigt hinna med. Och då i denna stund är det viktigt att planera, prioritera och framför allt att må bra.

Hälsan är det viktigaste och det är den som blir min vägvisare. Hur jag mår får styra det som jag ska göra. Prioriterar jag inte rätt blir jag stressad.

Utmaningen är att det inte finns så mycket val. Jag behöver arbeta för att kunna betala mina utgifter, och jag behöver träna för att må bra. Jag kan inte välja bort det. Samtidigt har jag Happie som jag ska besöka. Som så många gånger förr har jag pratat om balans. För att må bra måste jag ha balans i livet-annars kommer stressen!

Men självklart, när vi börjar ett nytt jobb så utsetts vi för stor stress. Vi vill uppfattas som trevliga och roliga människor på jobbet, jobba bra och förstå snabbt. Vi var vara hjälpsamma och uppfattas som goda människor. Kroppen känner av prestationen och blir trött och stressad. Jag tog beslutet att inte fortsätta jobba efter jobbet utan vila ut, äta och starta det nya jobbet långsamt. Idag, fredag är jag trött men inte förstörd! Jag känner mig nöjd att helgen är här och ser fram emot att sova ut imorgon. Min strategi lyckades, jag lät måbrakänslan vara den som bestämde riktningen och tempot. Nu i efterhand anser jag att det var ett bra beslut.