Stressa mindre och våga möta rädslor

Jag tycker om bilar och jag tycker om att köra bil, men en sak som jag visste när jag skulle köpa bil var att jag inte ville ha en bil som krånglar. Varför? Jo jag är rädd för att bilen ska stanna på en konstig plats och att jag inte ska kunna ta mig därifrån. Blotta tanken att det skulle ske gör mig nervös.

Men min bil har varit mig trogen och inte krånglat. Idag var bjuden till tjejfest, vi skulle träffas och umgås och äta lite middag tillsammans. Kul tänkte jag, packade ihop mina väskor och var beredd att åka iväg. Jag gick till parkeringen, satte mig i bilen. Vred om nyckeln och bilen rasslar till och sedan slocknar motorn. Den tystnar tvärt. Jag försöker starta om och starta om men enbart ett tomt motorljud möter mig. Jag ringer min vän som snällt kommer och möter mig med sin bil. Vi åker till närmsta mack och köper startkablar.

Tack vare min fine vän lyckas vi få igång bilen.

Det var kallt ute, bitande kyla som hade fått batteriet att ta slut. Mina händer var kalla och mina muskler är ömma efter den hårda kylan och vinden.

När jag kommer hem till min vän gör jag iordning en varm kopp te med mjölk. Jag behöver det för att lugna ner min själ, stressen har gjort mig väldigt trött men teet balanserar mig, hunden är lika trött och somnar bredvid mig i soffan.

Jag har mött en av mina största rädslor i vardagen att bilen inte går att starta. Och jag kan bara vara glad över att det skedde där på en plats, nära min vän, nära en Mac och på en stor parkering. Nästa gång det sker kommer jag vara mindre rädd, jag har mött en stor rädsla och jag vet nu hur jag ska göra nästa gång det sker. Faktum är att det var inte så farligt, en lärdom jag tar med mig vidare och gärna delar med mig av?