Workshop för ungdomar

För mer än en vecka sedan höll jag två stycken work shop för ungdomar med psykisk ohälsa. Utan att veta kan man lätt tänka att detta skulle ha varit ett ganska sorgset och tråkigt tillfälle men faktiskt så var det rena glädje stunden.

Det började med att jag och en av ledarna samtalade om ett upplägg. Vi kom överens om att vi skulle baka, fast det fanns ingen ugns så vi fick improvisera lite.

Jag som alltid har tyckt om att dekorera   och älskar att dekorera tårtor föreslog dekor för eleverna. Sagt och gjort vi tog ett beslut om detta.

Jag kom på besök en dag vid lunch tid när jag cyklade hem från jobbet. Det var trevligt att få träffa de bägge ledarna och se hur stället där jag skulle hålla workshop såg ut.

Dagen efter kände jag mig mer lugn nu när jag visste hur det såg ut. Jag handlade på ICA. Eftersom flera av eleverna var gluten och veganer handlade jag vegan och glutenfriaprodukter.

Nu till workshopen, eleverna mötte upp mig i dörren, de var glada, öppna, välkomnande och artiga. De sade att de var nyfikna och jag möttes av leende unga.

Jag plockade upp alla varorna på bordet. Det var väldigt mycket, jag lade upp dem för att fotograferas och sedan satte valde vi att arbeta med marsipan. Jag visade alla hur man gör marsipanrosor.

Jag var helt överväldiga av hur duktiga eleverna var, så mycket kreativitet och alla hade sitt egna sett att skapa och ge uttryck. Jag var mycket imponerad och väldigt stolt över dem och deras fina bakverk.

 

Ljuva dagar

Glad midsommar! Nu är det midsommar helg och jag sitter på altanen i skärgårdshuset och blickar ut över havet som blänker. Pappa har satt signalstället och blommorna som mamma har planterat har nästan blommat ut.
Våren kom starkt i år och det varma vädret som vi hade under några dagar lamslog oss. Vi i vår bostadsrättförening har nyligen gjort en stor renovering av huset och dessutom planerat mycket nya blommor. Solen lös och lös på plantorna och tillslut blev det för mycket sol för dem. Vi hann inte vattna tillräckligt och några av blommorna skadades tyvärr. Jag var ute och vattnade och andra medlemmar med men ändå räckte det inte till. Sedan kom det en bevattningsrestriktion så vi var mer försiktiga med att vattna.

Det var så skönt att vara ute, man kände sommaren komma. Många av oss gick ner till hamnen och satte och där. Vi satt där i flera timmar och lapade sol. Jag tog promenader i solen och gjorde löpturer på kvällen. Jag njöt av medelhavsklimatet som vi är så ovana vid.

Alla blommor sprack ut, körsbärsträden blommade, rabatterna i staden grönskade och staden var vackrare än någonsin. All blomning gjorde det så vackert, jag fotade blommor och njöt av det bästa jag vet, blommor, blommor. blommor